top of page
 • Foto van schrijverBarry Roodnat

Waarom een site survey in uw bedrijf op gebied van beveiliging

Bijgewerkt op: 10 apr.

Een site survey is een proces waarbij een beveiligingsprofessional uw bedrijf bezoekt om de huidige beveiligingsmaatregelen te evalueren en aanbevelingen te doen voor verbeteringen. Een site survey is een essentieel onderdeel van een goed beveiligingsplan, omdat het helpt om te identificeren en te beperken van beveiligingsrisico's.netwerk site survey

Voordelen van een site survey

Er zijn een aantal voordelen aan het uitvoeren van een site survey:

 • Het helpt om beveiligingsrisico's te identificeren en te beperken. Een site survey geeft een beveiligingsprofessional een goed beeld van uw bedrijf en de mogelijke beveiligingsrisico's. Op basis van deze informatie kan de professional aanbevelingen doen om deze risico's te verminderen.

 • Het helpt om uw beveiligingsinvesteringen te optimaliseren. Een site survey kan u helpen om te bepalen welke beveiligingsmaatregelen het meest effectief zijn voor uw bedrijf. Op basis van deze informatie kunt u uw beveiligingsinvesteringen optimaliseren en ervoor zorgen dat u het meeste uit uw budget haalt.

 • Het helpt om uw compliance te verbeteren. Als uw bedrijf aan bepaalde wet- en regelgeving moet voldoen, kan een site survey u helpen om ervoor te zorgen dat u aan deze eisen voldoet.

Wat wordt er bij een site survey bekeken?

Bij een site survey wordt een breed scala aan factoren bekeken, waaronder:

 • Fysieke beveiliging: Dit omvat de beveiliging van uw gebouwen, terreinen en toegangspunten.

 • Informatiebeveiliging: Dit omvat de beveiliging van uw computersystemen, netwerken en gegevens.

 • Personeelsbeveiliging: Dit omvat de beveiliging van uw werknemers en bezoekers.

Wie voert een site survey uit?

Een site survey kan worden uitgevoerd door een interne of externe beveiligingsprofessional. Interne beveiligingsprofessionals hebben een goed inzicht in uw bedrijf en uw specifieke behoeften. Externe beveiligingsprofessionals hebben vaak meer ervaring en expertise in het uitvoeren van site surveys.

Hoe wordt een site survey uitgevoerd?

Een site survey wordt meestal uitgevoerd in twee fasen:

 1. Eerste fase: De beveiligingsprofessional verzamelt informatie over uw bedrijf, uw beveiligingsmaatregelen en uw beveiligingsdoelstellingen.

 2. Tweede fase: De beveiligingsprofessional evalueert de huidige beveiligingsmaatregelen en doet aanbevelingen voor verbeteringen.

Wanneer moet u een site survey uitvoeren?

U kunt een site survey uitvoeren wanneer u:

 • Uw beveiligingsmaatregelen wilt evalueren en verbeteren.

 • Nieuw personeel aanneemt of uw bedrijfsactiviteiten uitbreidt.

 • Aan nieuwe wet- en regelgeving moet voldoen.

Conclusie

Een site survey is een essentieel onderdeel van een goed beveiligingsplan. Het helpt om beveiligingsrisico's te identificeren en te beperken, uw beveiligingsinvesteringen te optimaliseren en uw compliance te verbeteren.

5 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page