top of page
 • Foto van schrijverBarry Roodnat

De nieuwste innovaties in camerabewaking: meer dan alleen maar beelden bekijken

Bijgewerkt op: 10 apr.

Camerabewaking is al jaren een belangrijk onderdeel van de beveiliging van woningen, bedrijven en openbare ruimtes. De laatste jaren zijn er echter een aantal innovaties doorgevoerd die de mogelijkheden van camerabewaking aanzienlijk hebben uitgebreid. In deze blog geven we een overzicht van de nieuwste innovaties in camerabewaking, en bespreken we de voordelen en toepassingen ervan.camerabewaking systeem

AI-gebaseerde detectie

Eén van de belangrijkste innovaties in camerabewaking is de introductie van AI-gebaseerde detectie. AI-detectie maakt het mogelijk om objecten en personen automatisch te herkennen in camerabeelden. Dit kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan doeleinden, zoals:

 • Personendetectie: AI-detectie kan worden gebruikt om personen te detecteren die zich op een bepaald terrein bevinden. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om indringers te detecteren, of om bezoekers te tellen.

 • Voertuigdetectie: AI-detectie kan worden gebruikt om voertuigen te detecteren die zich op een bepaald terrein bevinden. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om het verkeer te monitoren, of om verdachte voertuigen te identificeren.

 • Objectdetectie: AI-detectie kan worden gebruikt om objecten te detecteren die zich op een bepaald terrein bevinden. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om diefstal te voorkomen, of om gevaarlijke situaties te identificeren.

AI-detectie is in vergelijking met traditionele detectietechnieken veel nauwkeuriger. Dit komt doordat AI-detectie gebruikmaakt van machine learning om patronen in camerabeelden te herkennen. Hierdoor is de kans op valse alarmen veel kleiner.


Full colour-beeld 's nachts

Een andere belangrijke innovatie in camerabewaking is de introductie van full colour-beeld 's nachts. Traditionele camera's gebruiken infraroodlicht om beelden te maken in het donker. Dit resulteert in zwart-witbeelden met een beperkte beeldkwaliteit. Full colour-camera's gebruiken daarentegen een combinatie van infraroodlicht en ledverlichting om kleurenbeelden te maken, zelfs in het donker. Hierdoor is het mogelijk om meer details te zien in de beelden, wat kan leiden tot een betere identificatie van personen en objecten.


Andere innovaties

Naast AI-detectie en full colour-beeld 's nachts zijn er nog een aantal andere innovaties in camerabewaking doorgevoerd. Een paar voorbeelden zijn:

 • Cloud-gebaseerde camera's: Cloud-gebaseerde camera's slaan de beelden op in de cloud. Dit maakt het mogelijk om de beelden vanaf elke locatie te bekijken en te beheren.

 • Slimme camera's: Slimme camera's kunnen worden gekoppeld aan andere slimme apparaten, zoals lampen en deuren. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een lamp te laten branden wanneer een camera een indringer detecteert.

 • Ondersteuning voor 5G: 5G-camera's kunnen beelden overbrengen met een hogere snelheid dan traditionele camera's. Dit maakt het mogelijk om live beelden te bekijken in hoge kwaliteit, zelfs op afstand.


Toepassingen van de nieuwste innovaties

De nieuwste innovaties in camerabewaking hebben een breed scala aan toepassingen. Ze kunnen worden gebruikt voor:

 • Beveiliging van woningen en bedrijven: Camerabewaking is een effectieve manier om woningen en bedrijven te beveiligen tegen inbraak, vandalisme en andere vormen van criminaliteit.

 • Monitoring van openbare ruimtes: Camerabewaking kan worden gebruikt om openbare ruimtes te monitoren, bijvoorbeeld om verkeersstromen te analyseren, orde te handhaven en misdrijven te voorkomen.

 • Logistiek en productie: Camerabewaking kan worden gebruikt in de logistiek en productie om de veiligheid te verbeteren, de productiviteit te verhogen en de kwaliteit van producten te controleren.Conclusie

De nieuwste innovaties in camerabewaking bieden een aantal belangrijke voordelen, zoals:

 • Betere nauwkeurigheid: AI-detectie is veel nauwkeuriger dan traditionele detectietechnieken. Dit betekent dat er minder valse alarmen zijn.

 • Betere beeldkwaliteit: Full colour-beeld 's nachts biedt een betere beeldkwaliteit dan infraroodbeelden. Dit kan leiden tot een betere identificatie van personen en objecten.

 • Meer mogelijkheden: Cloud-gebaseerde camera's, slimme camera's en 5G

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page