top of page
Beveiligingscamera's

Camerasystemen
 

camera's die zijn aangesloten op een netwerk en kunnen worden beheerd en bekeken vanaf een computer of mobiel apparaat.

Camerabewaking

Camerabewaking is niet alleen handig voor het houden van toezicht, maar ook voor het beveiligen van je eigendommen. Met ANPR camerasystemen, slimme motion, voertuigdetectie en mensen detectie kan je het beveiligingsniveau van je woning of kantoorruimte aanzienlijk verhogen. Hierdoor wordt het mogelijk om potentiële dreigingen op te sporen en te voorkomen. ANPR camerasystemen stellen je in staat om nummerplaten te herkennen, terwijl slimme motion, voertuigdetectie en mensen detectie beweging en aanwezigheid detecteren. Deze technologieën werken samen om een ​​veiligere omgeving te creëren en je gemoedsrust te verhogen.

ANPR Camerasystemen.

ANPR (Automatic Number Plate Recognition) camerasystemen worden steeds vaker gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals beveiliging, verkeershandhaving, parkeerbeheer en zelfs bij grenscontroles.

ANPR camerasystemen zijn geavanceerde systemen die in staat zijn om kentekens van voertuigen te herkennen en vast te leggen. Deze systemen maken gebruik van geavanceerde optische en softwaretechnologieën om de kentekens te identificeren en te registreren. De camera's zijn vaak uitgerust met infraroodtechnologie, waardoor ze dag en nacht kunnen werken. Bovendien kunnen deze systemen meerdere kentekens tegelijkertijd registreren, waardoor ze zeer effectief zijn voor gebieden met veel verkeer.

Een van de belangrijkste toepassingen van ANPR camerasystemen is in de beveiligingssector. Deze systemen worden vaak geïnstalleerd op toegangswegen tot bedrijventerreinen, woonwijken en openbare ruimtes om verdachte voertuigen te identificeren. Bijvoorbeeld, wanneer een gestolen voertuig wordt gedetecteerd, zal het camerasysteem automatisch een alarm activeren en de relevante autoriteiten waarschuwen. Dit kan helpen om de dader te identificeren en de gestolen goederen terug te halen.

Een ander veelvoorkomend gebruik van ANPR camerasystemen is bij verkeershandhaving. Deze systemen worden vaak gebruikt om verkeersovertredingen te detecteren, zoals het negeren van stoplichten of snelheidslimieten. Wanneer een overtreding wordt gedetecteerd, kan het camerasysteem een bekeuring genereren en deze automatisch naar de eigenaar van het voertuig sturen.

ANPR camerasystemen kunnen ook worden gebruikt voor parkeerbeheer, waarbij ze worden gebruikt om te controleren of voertuigen op de juiste plekken geparkeerd staan. Het systeem kan automatisch een bekeuring genereren wanneer een voertuig verkeerd geparkeerd staat.

Bovendien kan ANPR technologie worden gebruikt bij grenscontroles om verdachte voertuigen te identificeren en te traceren. Het systeem kan kentekens van voertuigen vastleggen en deze vergelijken met een database met gestolen voertuigen, voertuigen die betrokken zijn bij illegale activiteiten of voertuigen die betrokken zijn bij terroristische activiteiten.

Personen detectie

Persoon detectie, ook wel bekend als objectdetectie, is een technologie die wordt gebruikt om mensen te detecteren in een bepaalde omgeving. Het is een belangrijk onderdeel van beveiligingssystemen en wordt ook veel gebruikt in de computer vision en machine learning industrieën.

Er zijn verschillende manieren waarop persoon detectie kan worden uitgevoerd. Een van de meest voorkomende methoden is het gebruik van camera's en sensoren. Deze kunnen worden gebruikt om mensen te detecteren die zich in een bepaalde ruimte bevinden. Sommige systemen maken gebruik van thermische camera's om de warmte die door het menselijk lichaam wordt uitgestraald te detecteren, terwijl andere systemen gebruik maken van speciale algoritmen om kenmerken van het menselijk lichaam te detecteren, zoals gezichtscontouren en lichaamsvormen.

Persoon detectie kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder beveiliging en toegangscontrole. In beveiligingssystemen wordt het gebruikt om indringers te detecteren en te voorkomen dat ze een bepaald gebied betreden. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast in winkels, banken, luchthavens en andere openbare plaatsen waar beveiliging belangrijk is.

Toegangscontrole is een ander gebied waarin persoon detectie wordt gebruikt. Het kan worden gebruikt om te voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen tot bepaalde gebieden, zoals beveiligde faciliteiten of kamers met vertrouwelijke informatie. Het kan ook worden gebruikt in kantoorgebouwen om de toegang van medewerkers te controleren.

Persoon detectie wordt ook veel gebruikt in de computer vision en machine learning industrieën. Het kan worden gebruikt om gezichtsherkenning en biometrische identificatie te ondersteunen, evenals het volgen van mensen in video's en foto's.

Er zijn enkele uitdagingen bij het gebruik van persoon detectie. Een van de grootste uitdagingen is het vermijden van valse positieven, waarbij een systeem een persoon detecteert wanneer er geen persoon aanwezig is. Dit kan gebeuren als gevolg van ruis in de omgeving, veranderingen in verlichting of andere factoren die het vermogen van het systeem om mensen te detecteren kunnen beïnvloeden.

 

Over het algemeen is persoon detectie een waardevolle technologie die wordt gebruikt voor een breed scala aan toepassingen. Het biedt een effectieve manier om mensen te detecteren in een bepaalde omgeving, en kan worden gebruikt om de beveiliging te verbeteren, de toegangscontrole te beheren en de prestaties van beeldherkenningssystemen te verbeteren.

Nieuwste Technologieën

CentralSecure maakt gebruik van de nieuwste technologien van de grote fabrikanten zoals Hikvision en Dahua. Hikvision en Dahua zijn beide toonaangevende bedrijven in de beveiligingsindustrie die zich specialiseren in het ontwerpen en produceren van videobewakingsproducten. Deze producten omvatten onder andere camera's, recorders, videodeurbellen, toegangscontrolesystemen en andere apparaten die worden gebruikt voor beveiligings- en bewakingstoepassingen.

Beide bedrijven hebben een uitgebreid netwerk van distributeurs en partners over de hele wereld, waardoor hun producten wereldwijd beschikbaar zijn. Ze zijn beide actief in verschillende sectoren, waaronder de detailhandel, het bedrijfsleven, de overheid en de publieke sector.

 • Wat is persoonsdetectie?
  Persoonsdetectie is een technologie die wordt gebruikt om menselijke aanwezigheid te detecteren in een bepaald gebied. Het maakt gebruik van verschillende soorten sensoren en camera's om beweging en andere fysieke signalen van menselijke activiteit te detecteren.
 • Waar wordt persoonsdetectie voor gebruikt?
  Persoonsdetectie wordt gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder beveiliging, bewaking, verkeersmanagement en toegangscontrole. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om inbrekers te detecteren in een huis, om mensen te tellen in een drukke winkelstraat, of om automatische deuren te openen wanneer iemand nadert.
 • Hoe werkt persoonsdetectie?
  Persoonsdetectie werkt door het detecteren van beweging of andere fysieke signalen die worden veroorzaakt door menselijke activiteit. Dit kan bijvoorbeeld een verandering in temperatuur zijn, zoals bij infrarooddetectie, of een verandering in lichtniveau, zoals bij een bewegingssensor. Geavanceerde persoonsdetectiesystemen maken gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om menselijke activiteit te identificeren en te classificeren op basis van verschillende kenmerken, zoals lichaamsvorm en bewegingspatronen.
 • Wat zijn de voordelen van persoonsdetectie?
  Persoonsdetectie kan helpen om de beveiliging te verbeteren door potentiële dreigingen vroegtijdig te detecteren en te voorkomen. Het kan ook helpen bij het beheersen van de toegang tot bepaalde gebieden, het verbeteren van de verkeersstromen en het optimaliseren van de bezettingsgraad van gebouwen en openbare ruimtes.
 • Welke gegevens mogen worden opgeslagen bij persoonsdetectie?
  Bij persoonsdetectie mogen alleen gegevens worden opgeslagen die noodzakelijk zijn voor het doel waarvoor de detectie wordt uitgevoerd. Dit betekent dat alleen gegevens mogen worden opgeslagen die relevant zijn voor het identificeren en analyseren van menselijke activiteit in het gebied dat wordt bewaakt. Over het algemeen mogen de opgeslagen gegevens beperkt blijven tot informatie die nodig is voor het doel van de persoonsdetectie, zoals de tijd en plaats waarop de activiteit plaatsvond en de aard van de activiteit. Persoonsgegevens, zoals naam, adres, geslacht en andere persoonlijke kenmerken, mogen alleen worden opgeslagen als dit noodzakelijk is voor het doel van de detectie, bijvoorbeeld in het geval van beveiligingscamera's. Het is belangrijk dat de opgeslagen gegevens veilig worden bewaard en niet worden gebruikt voor andere doeleinden dan de persoonsdetectie. Dit omvat het verzekeren van een passende beveiliging van de opgeslagen gegevens, het beperken van toegang tot de gegevens tot geautoriseerde personen en het wissen van de gegevens wanneer ze niet langer nodig zijn voor het doel waarvoor ze zijn verzameld. Het is van groot belang dat organisaties die persoonsdetectie uitvoeren zich houden aan de toepasselijke wet- en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de Europese Unie, om de privacy van individuen te waarborgen.
bottom of page